حقوق و دستمزد مارکتینگ، از سطح مبتدی تا سمتهای مدیریت متفاوت است. در حال حاضر، بازار کار در حوزه بازاریابی و مارکتینگ در حال رشد است و میزان درآمد کارشناس مارکتینگ و حتی افرادی که تازه وارد حیطه بازاریابی میشوند، مناسب است. مشاغل حوزه بازاریابی این پتانسیل را دارند تا با پیشرفت، افزایش درآمد خوبی نیز داشته باشند. با توجه به گزارش حقوق و دستمزد وبسایت ایران سلری، در ادامه درآمد فرصت شغلی مدیر مارکتینگ و سایر افراد فعال در حوزههای مختلف بازاریابی را بررسی میکنیم:
گروه شغلی مارکتینگ شامل پوزیشنهای کاری مختلفی نظیر مدیر برند، مدیر دیجیتال مارکتینگ، کارشناس تولید محتوا، کارشناس برند و ... است. متوسط حقوق و دستمزد مارکتینگ، ربط مستقیمی به میانگین دریافتی افراد در هر یک از این مشاغل دارد. ماشین حساب حقوق و دستمزد ایران سلری، درآمد این مشاغل را بر حسب میزان سابقه، تحصیلات، تسلط به زبان انگلیسی اینگونه تخمین زده است:
میانگین حقوق و دستمزد گروه شغلی مارکتینگ در ایران |
||
1 |
مدیر برند |
50 میلیون تومان |
2 |
مدیر دیجیتال مارکتینگ |
30 میلیون تومان |
3 |
کارشناس تحقیقات بازار |
14 میلیون تومان |
4 |
کارشناس تبلیغات |
18 میلیون تومان |
میانگین حقوق و دستمزد مشاغل مارکتینگ در سال 1402
نحوه محاسبه حقوق و دستمزد بازاریابی در جهان تحت تاثیر عوامل مختلفی مثل سطح تحصیلات، میزان سابقه کاری و همچنین موقعیت جغرافیایی ممکن است متفاوت باشد. در ادامه به عوامل موثر بر درآمد مدیر مارکتینگ و به طور کلی مشاغل گروه مارکتینگ اشاره میکنیم.
یک مدیر برند در امریکا حداقل 50 هزار دلار و حداکثر 150 هزار دلار در سال درآمد دارد. دلیل تفاوت میان ارقام اعلامی، تفاوت در میزان سابقه کاری است. رقم 50 هزار دلار، درآمد سالیانهی یک مدیر برند است که هیچ سابقه کاری ندارد. با این حال این فرد (مدیر برند در آمریکا) حدود 4 برابر بیشتر از یک مدیر برند در ایران درآمد دارد.
مقایسه درآمد مدیر برند در آمریکا و ایران |
|
آمریکا |
ایران |
100 هزار دلار |
600 میلون تومان |
میانگین حقوق و دستمزد سالیانه مدیر برند در ایران و امریکا
مدیران برند بر روی استراتژی برند کار میکنند تا مطمئن شوند که تمام خدمات، فعالیتهای بازاریابی و کمپینهای تبلیغاتی با تصویر برند همخوانی دارند. این موقعیت شغلی به ترکیبی از خلاقیت و دانش فنی در بازاریابی نیاز دارد.
کارشناس دیجیتال مارکتینگ یا دیجیتال مارکتر، مسئول کمک به حفظ اعتبار یک برند با کار بر روی کمپینهای بازاریابی است. وظایف او شامل انجام تحقیقات بازار، تدوین استراتژی با کمک سایر متخصصان بازاریابی و همکاری در تولید محتوا برای کمک به موفقیت کمپینهای بازاریابی میشود.
مقایسه درآمد مدیر دیجیتال مارکتینگ در ایران و آمریکا |
|
آمریکا |
ایران |
105 هزار دلار |
360 میلیون تومان |
میانگین حقوق و دستمزد سالیانه مدیر دیجیتال مارکتینگ در ایران و امریکا
همانطور که در جدول ابتدایی اشاره کردیم، یک مدیر دیجیتال مارکتینگ، ماهیانه حدود 30 میلیون تومان درآمد دارد. درحالی که یک مدیر دیجیتال مارکتینگ بیتجربه در آمریکا سالانه حدود 60 هزار دلار یعنی بیشتر از 8 برابر یک مدیر دیجیتال مارکتینگ در ایران درآمد کسب میکند. با حساب دلار 50 هزار تومان، میانگین درآمد سالانه یک مدیر دیجیتال مارکتینگ در ایران 7200 دلار خواهد بود که تفاوت چشمگیری با درآمد این موقعیت شغلی در آمریکا دارد.
کارشناس تولید محتوا، فردی است که مسئولیت تولید محتوای متنی برای وبلاگ، خبرنامه، وبسایت و شبکههای اجتماعی را بر عهده دارد. بر طبق آمار ایران سلری، درآمد کارشناس تولید محتوا که در شهر تهران فعالیت میکند، به طور خالص ماهانه 14.4 میلیون تومان است. رقم اعلامی میانگین حقوق دریافتی یک کارشناس تولید محتوا است و بسته به تخصص و سابقه کاری، افرادی با حقوق کمتر و بیشتر هم در این موقعیت شغلی فعالیت میکنند.
متخصص محتوا در مورد محتوا و گرایشهای مصرفکننده تحقیق میکند، یک استراتژی بر اساس تحقیق خود تدوین میکند و برای کسبوکارهای مختلف، محتوا برای رسانههای چاپی و دیجیتال تولید میکند. آنها از نزدیک با تیمهای طراحی و بازاریابی کار میکنند تا از جذاب بودن محتوا در تمام پلتفرمها مطمئن شوند.
کارشناس ارشد بازاریابی مسئول اطمینان از همسویی استراتژی و اهداف سازمان با استراتژی و کمپینهای بازاریابی در سازمان است. یک کارشناس ارشد بازاریابی در ایران به طور خالص ماهیانه 19.8 میلیون تومان درآمد دارد.
کارشناس تحقیقات بازار، اطلاعاتی در مورد مشتریان، روندهای فروش، محصولات و خدمات جمعآوری میکند تا بتواند آنها را برای برنامهریزیِ آینده بازاریابی در شرکتها ارائه دهد. آنها همچنین ممکن است از دادههای جمعآوری شده برای نوشتن گزارش استفاده کنند. برطبق آمار ایران سلری یک کارشناس تحقیقات بازار در ایران ماهیانه 14 میلیون تومان درآمد دارد.
مسئولیت اصلی کارشناس برند، استفاده از برند به عنوان یک ابزار مدیریتی است. کارشناس برند، در کار خود وظایف دیگری مانند توسعه مداوم برند، پیدا کردن موقعیت برند در بازار و مدیریت برند را دارد. برای اجرای تمام این مسئولیتها، شرکتها به متخصصانی نیاز دارند که تجربهی بالایی در این حوزه داشته باشند.
یک کارشناس برند در تهران ماهیانه حدود 18 میلیون تومان درآمد دارد و این رقم بسته به تسلط او بر مفاهیم بازاریابی، ابزارهای تحلیل اطلاعات و سوابق کاری و همچنین محل فعالیت ممکن است بیشتر یا کمتر باشد. به طور مثال از آنجایی که پیچیدگیهای بازاریابی در شهرهای بزرگ و صنایع پر مخاطب بیشتر است، انتظار میرود درآمد کارشناس مارکتینگ بیشتر باشد.
کارشناس تبلیغات مسئول تدوین استراتژی بازاریابی برای عرضه محصولات جدید است. یک کارشناس تبلیغات در ایران ماهیانه 18 میلیون تومان درآمد دارد. او روندهای بازار را بررسی میکند تا بهترین مکان و کانال را برای تبلیغات و فروش محصول پیدا کند. لازم است که آنها با مدیران دیگر بخشها همکاری داشته باشند تا از همسو بودن استراتژیهای بازاریابی در تبلیغات با اهداف تجاری شرکت اطمینان حاصل کنند.
اگر در مسیر شغلی مارکتینگ قرار دارید و میخواهید در گروه شغلی مارکتینگ استخدام شوید، بهتر است عوامل موثر بر تعیین حقوق و دستمزد خود را بدانید. با آگاهی از مواردی که در ادامه آنها را بررسی میکنیم، میتوانید علاوهبر ارتقاء دانش و مهارتهای خود در این زمینه تخصصی، فرصتهای استخدامی نظیر استخدام کارشناس مارکتینگ یا استخدام مدیر مارکتینگ را زیر نظر بگیرید تا با بهترین حقوق مشغول به کار شوید. در ادامه عوامل موثر بر میانگین حقوق و دستمزد بازاریابی در جهان و ایران را بررسی میکنیم:
عرضه و تقاضای بازار کار در زمینه مارکتینگ یکی از عوامل موثر بر پایه حقوق این گروه شغلی است. چراکه در صورت کمبود نیروی کار متخصص در حوزه مارکتینگ، ممکن است شرکتها به منظور جلب و نگهداشت نیروی کار، حقوق و مزایا را افزایش دهند.
تقاضا برای مهارتها و تخصصهای مختلف در حوزه مارکتینگ بر حقوق توافقی میان کارمند و کارفرما موثر است. مارکتینگ به وعنوان یک زمینه گسترده و بهروز شامل زیرمجموعههای مختلفی میشود و تخصص در برخی از این زیرمجموعهها میتواند تأثیر زیادی بر حقوق داشته باشد. به طور مثال بعد از سالها بازاریابی به شیوه سنتی، در دهه 90 شمسی، تسلط به کار با اینستاگرام به یکی از فاکتورهای موثر در تعیین حقوق کارشناس مارکتینک تبدیل شد.
قوانین کاری و مقررات مرتبط با حقوق کارکنان بر حقوق تمامی گروههای شغلی از جمله حوزه مارکتینگ موثر است. قوانین کاری میتوانند تعیینکننده مواردی مانند ساعات کاری، مزایا، مرخصی، و شرایط کاری دیگر باشد. از آنجایی که بسیاری از افراد در حوزه مارکتینگ به صورت دورکاری یا پروژهای با شرکتهای مختلف همکاری میکنند، لزوم تعریف قوانین به شکل واضح، در این گروه شغلی بیشتر احساس میشود.
همانطور که قبلا هم گفتهایم، بازاریابی یک حوزه شغلی مبتنی بر تکنولوژی است و افرادی که بهروز بوده و مهارتهای خود را توسعه دهند، معمولاً قابلیت افزایش درآمد بیشتری دارند. آگاهی از روندهای روز، ابزارها و مهارتها، همگی بر میزان درآمد کارشناس مارکتینگ موثر است.
در برخی مناطق یا شهرها مانند پایتخت یا سایر شهرهای بزرگ هزینههای زندگی بالاتر است و به تبع آن حقوق افراد ممکن است بیشتر باشد. رقابت بر سر فرصت شغلی بازاریابی معمولا در شهرهای بزرگتر و پیشرفتهتر جدیتر است و این نیز یکی دیگر از عوامل موثر بر پایه حقوق فرصت شغلی بازاریابی است.
برخی از صنایع ممکن است نیاز بیشتری به تخصص مارکتینگ داشته باشند. معمولا شرکتهای بسیار بزرگ و مجموعههایی که کالاهای تند مصرف تولید میکنند، در معرض رقابت بیشتری با سایر رقبایشان هستند و این موضوع نیاز آنها به استخدام کارشناس مارکتینگ را بیشتر را میکند.
گروه شغلی مارکتینگ وابستگی مستقیمی به تحولات تکنولوژیکی دارد. به همین دلیل افرادی که بیشتر از سایرین اخبار تکنولوژی را پیگیری میکنند و با ترندهای روز آشنا هستند، شانس بیشتری برای موفقیت در فرآیند استخدامی دارند.
فرهنگ سازمانی و شرایط کاری درون شرکت، از جمله اهمیت دادن به پیشرفت فردی، ارتقاء کارکنان و توجه به توازن بین کار و زندگی، از جمله عواملی است که میتواند بر حقوق تأثیر بگذارند.
عوامل مختلفی بر درآمد مدیر مارکتینگ و میانگین حقوق و دستمزد افرادی که در گروه شغلی بازاریابی مشغول هستند اثرگذار است. از جمله این عوامل میتوان به سوابق کاری اشاره کرد. به دلیل تنوع مشاغل در این گروه، اعلام یک عدد بهعنوان میانگین حقوق و دستمزد مارکتینگ بسیار دشوار است. در این یادداشت تلاش کردیم درآمد شاغلین چند موقعیت کاری از جمله مدیر برند، مدیر دیجیتال مارکتینگ، کارشناس تبلیغات، کارشناس تحقیقات بازار و ... را معرفی کنیم. همچنین میانگین دریافتی یک مدیر برند و یک مدیر دیجیتال مارکتینگ را در ایران و آمریکا مورد مقایسه قرار دادیم.
تماس با ما